Przepisy

Przepis nr. 2

Bruschelle z grzybami, ziołami i dynią

Potrzebne produkty
Bruschelle Maxi
400g
sera ricotta
200g
pieczarki
5 szt
posiekane świeże zioła: szczypiorku, pietruszki, tymianku
2 łyżeczki
dynia
jeden plasterek
czosnek
jeden ząbek
rucola
100g
ocet balsamiczny
sól, pieprz

PRZYGOTOWANIE

KROK 1
Wyczyść grzyby i pokrój w plasterki nie za cienkie. Na patelni rozgrzej trzy łyżki oliwy z oliwek z dodatkiem rozgniecionego czosnku i podsmaż grzyby z odrobiną soli i pieprzu. Gotuj na dużym ogniu, aż będą miękkie.


KROK 2
Pokrój dynię na kostki i podsmaż w odrobinie oliwy z oliwek dodając trochę soli, aż będzie miękka.
KROK 3
Drobno posiekane świeże zioła dodaj do sera ricotta z odrobiną soli i pieprzu.
KROK 4
Bruschelle Maxi pokrój na cztery części i podgrzej w tosterze. Połóż na każdą ćwiartkę ser ricotta, pieczarki i dynię. Dodaj kilka kropli octu balsamicznego, szczyptę czerwonej papryki i kilka liści rukoli. Podawaj natychmiast.

NASZE PRODUKTY UŻYTE W PRZEPISIE